volg Folderscan op twitter

Inkopen in het seizoen

Op onze site vind je uitgebreide overzichten van seizoensgroenten en seizoensfruit. Door in te kopen volgens deze lijsten eet je gevarieerder, lekkerder en bovendien veel goedkoper.Seizoensgroenten

De meeste groenten worden maar een aantal maanden vers geoogst en veel mensen hebben geen idee welke maanden dat zijn. Toch is het erg aantrekkelijk om die seizoenskalender te volgen. De groenten zijn in die periode niet alleen lekkerder en gezonder, als je ze in het seizoen koopt zijn ze over het algemeen ook nog een stuk goedkoper. Omdat we de groente dan ook niet van de andere kant van de wereld halen, zijn we ook nog eens een stuk duurzamer bezig. Win-win-win dus. Kijk verder in ons overzicht van seizoensgroenten.

Lees meer...
 
Seizoensfruit

Net als groenten wordt ook de verschillende fruitsoorten maar hooguit een aantal maanden per jaar geoogst. En ook hier geldt dat het fruit in die periode niet alleen lekkerder en gezonder is, maar over het algemeen ook nog een stuk goedkoper. Kijk verder in ons overzicht van seizoensfruit.

Lees meer...